Nyheder

Sort skærm eller pixelering

Oprettet den: Jun 10, 2013   |   Skrevet af: bdn

Søndersø har fået en 4G sendemast og det kan have indflydelse på tv signaler i kabeltv-anlæg, specielt hvis den enkeltes installation ikke er HF tæt.

Andersens Antennemontering har kontrolleret distributionsnettet i hele byen, så vi kan være sikre på, at der ikke er indstråling på selve antennenettet i byen, kontrollen viste, at vi ikke har indstråling i distributionsnettet.

Hvordan oplever den enkelte husstand problemet?

Hvis følgende programmer vises med sort skærm eller meget pixelering: Eurosport 1HD, Eurosport 2HD, MTV og Disney Channel.

Der kan være forskel på hvilket tidspunkt på dagen man har problemet. 4G skruer op for sendestyrken afhængig af, hvor mange brugere der er på den enkelte mast. Det er som regel om morgenen og fra sidst på eftermiddagen til midnat og i weekenden der er problemer.

Flere kunder har haft besøg af Andersens Antennemontering, og det er typisk deres installation der ikke er HF tæt, og dermed får de udfald på ovenstående kanaler der sendes over 800MHz. Fejlen kan være fra et lille mellemkabel til flere stik og kabler. Hvis det er en gammel stikledning (gråt kabel fra distributionsnet til husstanden), kan skærmen der beskytter kablet være ødelagt af vejr og vind eller af ældning gennem tiden.

Hvis det er husstandens stikledning der er defekt, kan det blive en bekostelig affære. Her bør man spørge sit forsikringsselskab om den er dækket af husets forsikring.

Kan programmer i det berørte frekvensområde ikke flyttes?

Jo, det kan de godt, men som aftager af YouSee´s regionsudbud kan Søndersø Antenne & Kabelnet ikke få ændret frekvenserne.

Hvis Søndersø Antenne & Kabelnet vil have ændret frekvenserne, så bliver det meget dyrt, for så modtager vi lige pludselig ikke en standardløsning mere, denne udgift ender hos medlemmerne.

På hjemmesiden under ”Værd at videDårligt signal har vi links til foldere og hjemmesider som guider til løsninger af ovenstående.

Følgende links beskriver også problemet:
E
rhvervsstyrelsen.dk/kabel-tv

Nyheder fra DR.dk


Hvis du oplever problemer med at modtage ovenstående kanaler, vil vi anbefale at du kontakter vores servicefirma Andersens Antennemontering på tlf.: 6221 2692.