YouSee og Discovery

Fra bestyrelsens side følger vi den offentlige debat med lige så stor interesse som alle vores medlemmer. Vi har nemlig ikke flere informationer end jer. Vi ved ikke hvad der har fået konflikten til at spidse sådan til mellem Discovery og YouSee.

Det vi skal huske er, at både YouSee og Discovery er erhvervsvirksomheder, med det formål at tjene penge. Derfor er der ingen af dem, der passer på vores interesser som forbrugere. Derfor tager Discovery uberettiget forbrugerne som gidsel i denne kamp.

YouSee tjener penge på os som kunder. De samler Tv-kanaler og streamingtjenester, som de så sælger til os med fortjeneste.

Discovery er en indholdsudbyder, der tjener penge på flere måder. De køber rettigheder til udsendelser og begivenheder, som de så sælger til YouSee. Men derudover bruger de os som et produkt, da de sælger os til annoncører. Og i sidste ende sælger de direkte til os, som forbruger, via deres app-tjenester.

Om det er prisen, der har fået YouSee til fravælge Kanal 5 i grundpakken, eller om det er for at forbedre grundlaget for deres egen nye Xee kanal med sport, er ikke til at vide. Men det er også underordnet set fra et forbrugersynspunkt.

Som forbruger forening, så har Vores Net selvfølgelig en mening og holdning til situationen. Vi har i mange år skubbet på hos YouSee for at få en støre valgfrihed. Og det vil vi blive ved med. Du ønsker ikke at se det samme som mig. Jeg ser hverken Politijagt eller landsholds fodbold. Du ser måske begge og en tredje ser måske en af delene. Og sådan er vi så forskellige. Men hvorfor skal alle betale for specialiserede kanaler? Disse kanaler bliver dyrere og dyrere. Det presser prisen på grundpakken op. Det er ikke et forhold, vi synes er acceptabelt.

Det er os helt uforståeligt at Discovery kan finde på at blokere for visning af alle deres kanaler, fordi én kanal fjerens fra grundpakken. Lad mig lave et eksempel: Ønsker jeg at købe skummetmælk i det lokale supermarked og så bliver mødt med det krav, at jeg først- og hver gang – skal købe fløde. Det ville straks have bragt ombudsmanden på banen. Men fordi denne sammenkædning af produkter nu sker mellem to virksomheder, så kan vi ikke gøre noget. Og det er på trods af, at dette i sidste ende rammer os som forbrugere.

Læs mere af artiklen fra en af vores kollegaer "Vores net" en holdning som bestyrelsen i Søndersø Antenne & Kabelnet også har.

 

Hvorfor al den mediestorm. Kilde: Sæby antenneforening
Som mange sikkert har bemærket, er der i øjeblikket en hæftig debat om YouSees tv-pakker fra nytår 2020. Problematikken består i, at Discoverys kanaler fjernes fra de faste tv-pakker.
Årsagen udspringer af, at Discovery endnu engang har forlangt en for voldsom prisstigning for deres tv-udbud. Det er ikke første gang Discovery er i priskonflikt. Senest i 2016, hvor Canal Digital lukkede for signalet 1. februar, men allerede 11. februar var der indgået en ny aftalte. 
Konkret forholder det sig således, at de 11 Discovery kanaler hver især har en meget lav seerandel. Samlet ligger andelen på 10%, men omkostninger ville i givet fald komme til at udgøre 25% af selve programprisen.
Der er for Sæby AF ingen tvivl om, at kanalerne ikke vil blive fjernet fra udbuddet. Alene af den grund, at Discovery mister halvdelen af sine indtægter på programsalg, hvortil skal lægges reklameindtægter, som naturligvis også halveres!
Disse parametre følges ad som en naturlov. Dette tab KAN Discovery ikke bære!
Vi har også bemærket pris udmeldingerne fra f.eks. STOFA, der fra nytår, hæver mellempakkens pris med 480,- kr. årligt.
Der har i en for lang årrække været en tendens til, at den ene sportskanal kommer til efter den anden, hvorefter sportsaktiviteterne spredes på de forskellige kanaler. Målet har naturligvis været, at forbrugerne skulle gøres afhængige af en del af indholdet i en de enkelte kanaler.
Det er et emne med en masse for og imod hvad der er rigtigst, men de fleste ytringer peger i retning af, at tv-pakkerne helst ikke skal stige i pris.

 

Værd at vide

Info & vejledninger
Foreningen Søndersø Antenne & Kabelnet Langebyende 11
5471 Søndersø
 6489 3432       Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Skriv til os her

Denne side bruger udelukkende cookies for at forbedre Din oplevelse ved besøg på siderne. Vi bruger ingen cookies til sporring eller lign. Og ingen oplysninger videregives til 3.part.